EST

Lihakool

Kõik hakklihast

Hakkliha on kuulunud alati eestlaste lemmikretseptidesse just seetõttu, et hakklihal on mitmekülgsed valmistamisvõimalused ning maitsev hakkliharoog valmib kiiresti. Hakklihast valmivad traditsioonilised lihtsad kodused toidud värskest toorainest, mis on kodudes alati au sees olnud. Hakklihast kotletid ja hakklihakaste kuuluvad iga pere menüüsse. Rakvere kasutab hakklihade valmistamiseks alati eelkõige kodumaist liha, mis on värskeim ja parimate maitseomadustega.

Lihakool_kõik hakklihast_pilt

Hakklihad Rakvere sortimendis:
Rakvere kodune hakkliha on mahlakas hakkliha eestimaisest sea- ja veiselihast, mille valmistamiseks kasutatakse järgmisi väärttükke: seaabaliha ning veise kaela-, turja- ja küljetükki. Kodune hakkliha sobib hästi kotlettide ja hakkšnitslite valmistamiseks, hautistesse ja kastmetesse. Tarbijate vaieldamatu lemmik hakkliha Rakvere tootevalikus.
Rakvere hakkliha on mahlakas hakkliha eestimaisest sea- ja veiselihast, mille valmistamiseks kasutatakse järgmisi väärttükke: seaabaliha ning veise kaela-, turja- ja küljetükki. Rakvere hakkliha koosneb 75% sealihast ja 25% veiselihast ning on õige valik kotlettide ja hakkšnitslite valmistamiseks, hautistesse ja kastmetesse.
Seahakkliha on eriti mahlakas ja õrna tekstuuriga hakkliha eestimaisest sealihast, mille valmistamiseks on kasutatud seaabaliha. Seahakkliha on suurepärane valik kotlettide ja pikkpoisi valmistamiseks.
Veisehakkliha on mõõduka rasvasisaldusega ning suurepärase struktuuriga eestimaisest veiselihast hakkliha, mille valmistamiseks on kasutatud veise kaela-, turja- ja küljetükke. Veisehakkliha on madalama rasvasisaldusega ning on maitsev valik lihapallide ja pikkpoisi valmistamiseks, hakkbiifsteegiks ja pitsale.
Lihaveise-delikatesshakkliha on taine hakkliha lihaveise tagaosalihastest, mille rasvasisaldus on vaid kuni 7%. Lihaveise-delikatesshakkliha sobib hästi täidiste valmistamiseks, vormiroogadesse ja kastmetesse.
Sea-delikatesshakkliha on taine hakkliha sea tagaosalihastest, mille rasvasisaldus on vaid kuni 7%. Sea-delikatesshakkliha on suurepärane valik väherasvast hakkliha eelistavatele tarbijatele ning sobib hästi täidistesse, vormiroogadesse ja kastmetesse.

Kas teadsid?
Hakklihale on Euroopa Liidu poolt sätestatud ranged kvaliteedinõuded, mille järgi peab hakkliha olema alati valmistatud ainult lihast, võib sisaldada kuni 1% soola, kollageenisisaldus (lihavalgu suhtarv) võib olla näiteks sealiha sisaldava hakkliha puhul alla 18 ning rasvasisaldus kuni 30%.

Lihatööstuses hakkliha valmistamisel peab samuti olema tagatud kõrge kvaliteedikontroll ja seda me Rakvere lihakombinaadi tootmises ka igapäevaselt teeme, pakkumaks tarbijatele stabiilselt kõrge kvaliteediga hakklihasid:
• hakklihad valmistatakse kodumaisest värskest lihast, mis on pärit meie enda lihalõikusest ja sealiha ka meie enda seafarmidest üle Eesti
• kõrge hügieenitase tootmisruumides
• võimalikult vähe käitlemisetappe ehk toode pakendatakse koheselt peale hakklihamasinas peenestamist
• kvaliteetne pakend, mis tagab hakkliha heade omaduste säilimise kogu realiseerimisaja vältel, kui seda on hoitud nõuetekohasel temperatuuril – jahutatud hakkliha säilitustemperatuur on 0 kuni +2°C
• igast hakkliha partiist määratakse lihaanalüsaatoriga rasva- ja kollageenisisaldus
• katkematu külmaahel ehk temperatuurid on hoitud nõuetekohased kogu protsessi vältel
• igapäevaselt tegeleb Rakveres veterinaarkontrolliga 13 riiklikku järelevalveametnikku, kelle ülesandeks on jälgida kõikide nõuete täitmist.

hakkliha lihakooli

Hakkliha rasvasisaldus
Hakklihade keskmine rasvasisaldus on vahemikus 20-25%, lahjema liha tarbijatele mõeldes on Rakvere sortimendis delikatess-hakklihad, mille rasvasisaldus on ainult kuni 7%. Hakklihade pakendil on alati välja toodud rasvasisaldus.
Eelkõige sõltub hakkliha välimus toorainest ja rasvasisaldusest. Veiseliha vähene rasvasisaldus ja tumepunane värvus annavad kodusele hakklihale ilusama välimuse, samal põhjusel on veisehakkliha oma värvuselt ka tumedam kui seahakkliha. Seahakklihast ja kodusest hakklihast valmistatud toidud on mahlasemad, veisehakkliha on väherasvasem ja muutub küpsedes kergesti kuivaks, mistõttu peaks roa valmides sellel rohkem silma peal hoidma.
Mida kõrgem on rasvasisaldus, seda mahlasem on hakkliha ja seda paremini tunneme lihaliigile omast maitset. Siiski tuleb ka lahjemates hakklihades lihaliigile omane hea maitse esile ning see sõltub eelkõige õigesti valitud toiduretseptist ja valmistusviisist. Seega on parima tulemuse nimel ülioluline teada, kuidas nautida mõnusalt hakklihatoidu ning samal ajal saab jälgida ka tervisliku toitumise nõudeid.

Hakkliha ja hakklihasegu vahe
Hakkliha on hakklihamasinas peenestatud liha, mida võib valmistada nii sea-, veise-, vasika-, lamba- kui ka uluki- ja linnulihast. Hakklihasegu on toode, milles on lisaks lihale lisatud ka maitseaineid nagu sool, sojavalk jne.
Rakvere Perehakklihasegu on kvaliteetne maitsestatud hakklihasegu sealihast, kus lihale on lisatud vett, sojavalku, soola, vürtse ja sibulat. Hakklihasegud sobivad suurepäraselt kõigi koduste hakklihatoitude valmistamiseks.

Proovi ise järele! Head nautimist!