EST

Ettevõttest

Rakvere tõi turule Eesti esimese itaaliapärase toorsuitsupeekoni ehk pancetta

11. mai 2017

Rakvere tootevalikusse lisandus mõnusalt suitsuse maitsega itaaliapärane toorsuitsupeekon ehk pancetta, mida iseloomustab eriline ümar kuju ja peekonile omaselt siiruviiruline välimus. Itaaliapärane toorsuitsupeekon on valmistatud rulli keeratud seaküljetükist, mida on esmalt kuivatatud ja seejärel külma suitsuga suitsutatud. Rakvere pancetta on kõrge lihasisaldusega (95%) ning pakub tänu oma erilisele välimusele toidulauale vaheldusrikkust ja võimalust katsetada . “150-grammises pakendis uudistoode lisab mõnusat ja mahlakust erinevatele roogadele, sobides ideaalselt nii hamburgeri vahele, pasta lisandiks kui ka maitsvate pirukate ja pitsa katteks, kuid muudab särtsakaks ka iga hommikusöögi,” ütles Rakvere brändijuht Triin Lõoke.

Retsept: Vahemerehõngulised pancetta-tartletid

Rakvere ja kokaraamatute autor Lia Virkus soovitavad tervitada alanud piknikuhooaega pancetta-tartlettidega, mille täidise krooniks Rakvere itaaliapärane toorsuitsupeekon, seltsiliseks helde käega kevadrohelist ja nagu Itaalias kombeks – juustu, juustu ja veel kord juustu. Need kergesti valmivad ja armsalt suupärased tartletid sobivad suurepäraselt piknikukorvi, aga ka hommikusöögiks värskelt pressitud mahla või aurava kohvitassi kõrvale. Buon appetito!

Koostisosad

150 g                 Rakvere itaaliapärast toorsuitsupeekonit

200 g                 kirsstomateid

200 g                 Merevaiku

100 g                 riivitud juustu

400 g                 lehttainast

peotäis lillkapsa- ja brokoliõisikuid

2                         muna

1-2 tl                  kuivatatud punet või tüümiani

soola ja musta pipart

Valmistamine

Rulli lahttainas jahusele lauale. Lõika 6 tartaletisuurust põhja ja vooderda vormide põhjad ja ääred taignaga. Laota põhjale lillkapsa ja brokoliõisikud, tükelda 2 pancettaviilu ning laota vormidesse. Poolita kirsstomatid ja laota pooled neist vormidesse. Vispelda munad lahti toasooja Merevaiguga, sega hulka sutsuke soola ja riivjuust. Kalla vormidesse. Kortsuta pancettaviilud ja tõsta pirukavormidesse, vajuta äärtesse mõned kirsstomatipoolikud. Jahvata peale musta pipart ning puista ka soovi korral kuivatatud punet või tüümiani. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10-15 minutit kuni pirukad on pealt kaunilt kuldpruunid.

Retsept: Lia Virkus