Sinepine brokoli-lillkapsasalat

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

Koostisosad

200 g brokolit
200 g lillkapsast
150 g värsket rooskapsast
1 väike punane sibul
Sinepikaste:
1 dl oliiviõli
2 sl valget palsamiäädikat
2 küüslauguküünt
2 sl Dijoni sinepit
1 sl vedelat mett
soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika lillkapsas ja brokoli õisikuteks, puhasta rooskapsad, lõigates neil alt viilu ära. Keeda köögivilju soolaga maitsestatud vees 2-3 minutit, nõruta kohe sõelal. Lase jahtuda. Koori ja lõika sibul õhukesteks poolviiludeks. Sega kokku kastmeained kaanega purgis ja loksuta segamini. Sega kapsaste ja sibulaga, serveeri koos grillitud vorstidega.