EST

Ettevõttest

Rakvere tõi turule laagerdatud eestimaise lihaveise steigid

9. märts 2018

Rakvere tõi turule premium-kvaliteediga laagerdatud eestimaise lihaveise steigid, mille seas on viis erinevat veiseliha lõiget. Tänu laagerdumisele küpseb liha kiiremini ning lõpptulemus jääb hõrk ja mahlane. 

Rakvere brändijuhi Triin Lõokese sõnul süüakse veiseliha Eestis veel vähe – 2016. aastal 8,8 kg inimese kohta. „Kuigi viimasel aastal võis näha väikest kasvu veiseliha tarbimises, siis tõelist kasvu peavad vedama lihatööstus, kelle prioriteediks peaks lähiaastatel olema tarbija harimine, et inimene oskaks ka midagi kalli ostetud steigiga ette võtta. Siinjuures on oluline liha laagerdamine, mis annab kodukokkajale garantii, et lõpptulemus jääb pehme ja mahlane. Samuti on pakenditel iga lõike jaoks inspiratsiooniks õpetus, kuidas kõige parem tulemus saavutada,“ selgitas Lõoke.

„Kuna veiseliha on kallim ning keerulisem valmistada, siis on tarbija jaoks veiseliha puhul eriliselt oluline tooraine kõrge kvaliteet. Seetõttu pärineb Rakvere veiseliha kindlatest Eestimaa farmidest vastutustundlikult kasvatatud loomadelt,“ lisas Lõoke.

Rakvere lihaveise steikide tooteseeria tunneb ära „Master’s Cut“ nime järgi, mis viitab Rakvere lihameistrite poolt valitud erilistele lõigetele. Premium-steikide valikus on nii seni kõrgelt hinnatud kui ka uued innovaatilised kvaliteetsed veiseliha lõiked, mis pakuvad avastamisrõõmu nii algajale kui kogenud veiselihasõbrale.

Hinnatud picanha-steik on taisest veiselihast lõik koos iseloomuliku mõningase rasvakihiga. Brasiilias kõrgelt hinnatud tükile on omane eriliselt külluslik maitse ja laagerdades saavutatud pehmus.

Ribeye-steik jääb alati mahlane ja tänu mõningasele rasvasusele ka rikkalikult maitsekas.

Sisefileesteik on aga iga lihasõbra unistus – suussulava tekstuuri ja hõrgu maitsega tõeliselt elegantne lihatükk.

Eestimaise lihaveise tagaosalihastest pehmeima struktuuriga laagerdatud sisetükisteik on meeldivalt taine ja garanteeritult rikkaliku maitsega.

Klassikalise maitsega tarbijale mõeldes on mugavalt pakendatud ka taise lihaga lihaveise välisfileesteik.

„Veiseliha puhul soovib tarbija pakendit vaadates esikohal näha lihalõiku, mille värskus ja naturaalsus tulevad uudses ja kaasaegses skin-pakendis eriti hästi välja. Lisaks on uus pakend mugav kasutada ning pakub lisandväärtust inspiratsiooniks valmistamisõpetuse näol,“ rääkis Lõoke.

Rakvere tooted kuuluvad AS HKScan Estonia tootevalikusse. AS HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mis kuulub HKScan kontserni. HKScan on Põhjamaade juhtiv lihaekspert, mis toodab ja turustab tugevate kaubamärkide all kvaliteetset ja vastutustundlikult toodetud sea-, veise, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. HKScani kliendid on jaemüügi ja toitlustusega tegelevad ettevõtted, tööstused ning ekspordisektorid. Meie koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades, ekspordime oma tooteid pea 50 riiki. HKScani netokäive oli 2017. aastal 1,8 miljardit eurot ja kontsernis töötab ligikaudu 7 300 töötajat.

Beefsteak_kompa_A4_port

Lisainfo:

Kerstin Aps

AS HKScan Estonia kommunikatsioonijuht

E-post: Kerstin.Aps@hkscan.com